torsdag 9 augusti 2007

Tack för ert stöd!

Det har visat sig ramla in fler besökare sedan jag skapade bloggen igår än jag kunnat drömma om!


Jag vill passa på att tacka så hemskt mycket för ert stöd, tips och synpunkter! Angående donationsmöjligheter så ska jag kolla över detta lite närmare. T.ex så vill jag att de som väljer att donera ska få någon möjlighet att kunna få sina pengar tillbaka vid en friande dom, vilket kanske inte ligger närmast verkligheten i nuläget. Samtidigt så behöver jag kolla över vad eventuellt överskjutande belopp kan användas till. Mest troligt någon förening som spelar sin roll i närheten av just ett sådant här ärende.


Observera att det finns ett par fåtal kommentarer som jag valt att inte publicera just för att det handlar om saker som jag ser är till min fördel i nuläget.


Någon frågade när jag får veta domslut, det vet jag inte i dagsläget.


Jag såg också att det fanns någon fråga angående DC och torrents. Även om jag nu har målats ut till Sveriges värsta fildelare så är jag inte särskilt insatt i tekniken bakom programmen, och känner inte till detaljer hur vidare något program är bättre/säkrare än det andra.


Tusen tack, på återseende!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tack själv för att du skriver om det här. Jag tycker att det är väldigt bra att du valt neutral mark för att sprida dina tankar om fallet, istället för att försöka luta dig mot media. Och vi ska inte glömma möjligheten till friande dom heller. Det enda bombsäkra sättet att bevisa att du laddat hem någonting efter lagändringen är om det är musik som skapats efter lagändringen.

Eftersom du skrev om BitTorrent vs. DC tänkte jag skriva kort om det (inte för att jag är någon expert heller.)

På DC ansluter man ju sig till olika mindre nätverk av folk som delar filer med varandra (hubbar). De andra personerna i hubben kan se allt som du delar, men det är svårare för utomstående att se någonting. APB var kända för att gå in på vissa större hubbar som inte krävde någon form av medlemskap och härja.

Med BitTorrent kopplar du dig till en server som pekar på folk som vill ta emot eller dela en specifik fil eller arkiv. Alla som kopplar sig till just den filen kan se din IP (ditt för tillfället unika nummer på internet), men de kan inte se vilka andra filer du delar. Det är även ovanligt att man på BitTorrent någonsin delar med sig av en hel, användbar fil till någon, utan man skickar oftast bara bitar som var för sig är oanvändbara (och vad jag förstår inte är olagliga att sprida).

Många skulle nog säga att ett av de säkrare sätten att dela filer är att hitta en privat DC-hubb där man litar på att APB eller liknande inte har tillträde. Jag skulle nog säga att privata BitTorrent-sidor är bäst. Det man kan säga är att alla åtal hittills har gällt personer som använt DC.

Det ska dock tilläggas att även om jag liksom de flesta andra har full sympati för Fildelaren, så är det inte statistiskt sett stor risk att råka illa ut. Vi talar om en miljon fildelare och tre-fyra (?) åtal. Jag undviker personligen inte varken DC eller öppna BitTorrentsidor av rädsla för APB.

Elias sa...

En fråga... tror att många ville veta det... Vad har du för ISP?

Anonym sa...

*bummer*

jompz sa...

Lämnar min kommentar som mitt stöd!

V sa...

vilka fem filmer handlade det om? och vilken isp? :/

Lider med dig och håller på dig!
/V

Anonym sa...

Skulle gärna vilja veta vilken hub du satt på... Privat eller public?

Gabriel sa...

En snabb sak, hade du erkänt allt ?

Du ska få allt publicerat innan du säger nått. dom ska fan visa tid, datum, filnamn, checksum, preview av din fil och fan en bild med dagstidning i hörnet som visar att det är du som laddar hem den!

ge dig inte!

Magnus sa...

Jag måste bara säga att det är sjukt när så mycket poliser läggs ned på att storma din lägenhet när man själv har ungdoms "vänner" som blivit brotslningar och misshandlare som polisen knappast rör... sjukt...

Stormhierta sa...

DU har mitt stöd också - det kanske känns bättre att veta att du inte är ensam mot vansinnet!

Anonym sa...

Ska bli intressant om du skriver ofta, när det händer något nytt dvs. Men som sagts tidigare har inget fall varit kring BitTorrent än. Utan alla som fart illa är DC användare. Får se vad framtiden har att ge.

Anonym sa...

Om du får upp något donationssystem, anonymt eller inte, så kan du räkna med några hundralappar i stöd från mig vid en fällande dom. Skit i systemet förresten, jag skickar dem i ett kuvert!